Trädfällning på Värmdö med kvalitet

För den som bor i en äldre villa består tillvaron av både glädjeämnen och utmaningar. Tomten, t ex. träd, har som allt annat en begränsad livslängd och sedan behövs trädfällning på Värmdö.

Den idealiska tomten har inte ett utseende utan många. Vissa föredrar gräsmattor, släta och gröna som golfbanor, medan andra gärna ser något som mest liknar urskogen. Det finns rabattfans och det finns månskensbönder. Och ingen har fel.

Den gemensamma nämnaren då? Jo, att sköta tomten. Att hålla den i skick och se till att den fortsätter vara drömtomten med alla de tillbehör man önskar. Lekpark, gräsmatta, grönsaksodling, blomsterprakt, blåbärsskog eller äppelodling. Din tomt, ditt val. Vad du måste göra är att hålla ett öga på dina träd.

Trädfällning för säkerheten

När träd blir gamla eller sjuka kan de bli en fara för människor och djur. Sedan kvittar det om det är finaste plommonträdet eller en rödgran. Träd är, för amatören, förvånansvärt tunga och även en rätt anspråkslös gren kan göra stor skada. Har det blåst hårt kan det vara smart att göra en inspektionsrunda för att kontrollera säkerheten.

Konstaterar man skador är det tid att boka trädfällning på Värmdö. Ibland räcker det med att kapa en gren men ibland måste hela träd tas bort. Givetvis är detta ett jobb för proffs. Att göra korrekta bedömningar om fallriktningen, att ha rätt redskap, att kvista, kapa och transportera bort, är inte arbeten som är lämpliga för den oerfarna på grund av skaderisken. Kontakta en arborist för bedömning och åtgärd.