Artiklar

Köksrenovering i din stil och smak i Göteborg

Ska du göra en stor köksrenovering så är det viktigt att du tänker igenom den först. I Göteborg kan du få hjälp att planera, rita upp och renovera köket.

Har du hittat ditt drömboende i Göteborg? Det som har den perfekta platsen och storleken, men insidan är inte helt perfekt. Tveka inte, för det går att fixa till. En renovering behöver inte vara så komplicerad som man kan tänka sig. Framförallt inte om man tar hjälp av proffs.

Du kan få hjälp med en total köksrenovering om du önskar det. Vare sig du vill riva hela det gamla köket, eller bara fixa till det, så finns det hjälp att få. Visst kostar det en del, men det är en investering som lönar sig. Det handlar både om trivsel och om att höja värdet på bostaden. Du kan dessutom hålla nere kostnaden för renoveringen genom att planera den noga.

Köksrenovering är ett hantverk

En fördel med Göteborg är att det finns många affärer där du kan hitta allt du behöver inför renovering, för att kunna hålla nere på priset. Utöver det hittar du också riktiga experter som utför köksrenovering i Göteborg. De vet att en renovering av köket är ett rent hantverk och att det också ska vara ett förstklassigt sådant.

Köket är för många människans borg. Låt det vara det och skapa ditt drömkök med hjälp av hantverkare. Låt det bli en total makeover och få ett kök du kommer vara nöjd med under en väldigt lång tid framöver. Det är aldrig för sent att påbörja renoveringen.

Få mer plats i din platsbyggda garderob i Stockholm

Utrymmet vi har i våra hem är ofta begränsat. Trots det behöver man plats för förvaring. Med en platsbyggd garderob i Stockholm utnyttjar du ytan optimalt.

Kläderna ligger fint i en hög i hörnet, för att slippa se den, så puttar man in den lite extra. När dagens slut närmar sig, då fyller man på högen. När morgonen kommer, då kan man rota lite i den för att se om man hittar något man vill ha. Golvet har blivit en gardrob, en kanske inte så hygienisk gardrob.

Men vad ska man göra när man inte har tillräckligt med plats för att förvara sina kläder? Då blir det automatiskt golvet som får användas som garderob. Lite mer förvaring i hemmet, det hade man inte klagat på. Med en stor platsbyggd garderob, då hade man fått plats med alla sina saker.

Ta tillvara utrymmet med en platsbyggd garderob

Det fanns riktiga experter på just platsbyggda garderober i Stockholm och fördelarna med sådana garderober var många. Till exempel så tog de väldigt lite plats i ens hem. Detta eftersom man verkligen kunde utnyttja utrymmet optimalt.

Dessutom kunde man skräddarsy hela garderoben själv så den utformas helt enligt de egna önskemålen. Hur många hyllplan den skulle ha, eller hur stor det skulle vara. Man kunde även få inspiration och hjälp med hur den skulle göras. Den platsbyggda garderoben tog sedan snällt över alla kläder som tidigare hade förvarats på golvet och man fick en drömgarderob.

Läs mer om platsbyggda garderober på denna sida: platsbyggdgarderobstockholm.se

Billig markentreprenad i Stockholm

Om man ser till olika typer av tjänster och produkter så verkar många vara av den uppfattningen att priserna för dessa är högre i Stockholm än vad de är i mindre städer. Ett påstående som i många fall är direkt felaktigt och dessutom brukar visa sig vara precis tvärtom. Med detta menar vi att man som boende i Stockholm ofta kan använda sig av den rådande konkurrensen som finns inom ett område och därigenom få fram ett billigare slutpris än vad som är möjligt i en mindre stad.

Ska man i Stockholm exempelvis bygga ett hus där man innan måste gräva, schakta och jämna till marken så kan man där få ett bättre pris för denna markentreprenad än vad som är möjligt i exempelvis Härnösand där ofta ett företag har lite av monopol och som därmed också bestämmer priserna.

Markentreprenad kan med lätthet bytas ut mot valfri tjänst i Stockholm – snickare, plåtslagare, målare eller takläggare – och genom att som kund vara lite envis, göra undersökningar och ta in flera offerter så står man ofta där i slutändan med en väldigt förmånlig faktura i sin hand. Något som kan vara avgörande vid ett sådant stort projekt som just markentreprenad i samband med ett husbygge.

Den undersökningen vi nämnde ovan är dock något som är väldigt viktigt även då det kommer till andra saker i ett arbete utöver prislappen. Viktigast är nämligen kvaliteten på arbetet och här har man en nackdel av att bo i Stockholm jämfört med hur det ser ut i andra, mindre städer. Det som visat sig – i och med den stora konkurrensen inom olika områden är nämligen följande; Stockholm har problem med fuskjobb.

Undvik att bli lurad i Stockholm

I och med att man i dagsläget kan använda sig av sitt rot-avdrag vid exempelvis markentreprenad eller andra projekt som rör byggnationer, tillbyggnader eller reparationer så har också behovet ökat kraftigt. Något som i sin tur gjort att väldigt många företag startat och där de egentligen inte får utföra de uppgifter som de åtagit sig. Kortfattat; man vet att det finns ett stort behov av olika tjänster inom hantverk och byggnadstjänster, man startar ett företag och man försöker göra sig en så stor vinst som möjligt under en så kort tid som möjligt.

Det här gäller oavsett område i Stockholm – markentreprenad, snickare, målare, rörmokare… – och här har man, minst sagt, ett problem som kund. Det enda som egentligen gäller här är är att undersöka de företag som finns och som man funderar på att anlita. Detta gör man bäst genom att be om nummer till tidigare kunder, genom att kräva yrkesbevis och att få se olika certifikat och genom att kolla exempelvis årsredovisningar och bokslut på internet.

Kort sagt; ska man anlita ett företag för markentreprenad i Stockholm så får man inte låta sig bli bländad av den låga prislappen vi nämnde ovan – kvaliteten på arbetet måste alltid sättas i första rummet! Inga referenser från tidigare kunder kan vara en indikation på företagets kvalitet och där bör man överväga en annan firma istället.

Bergvärme Stockholm – snabba tips

Dags att byta till bergvärme i Stockholm? Att vi lever i en tid där priserna för el ständigt når nya toppnoteringar har gjort att många villaägare, företag och BRF börjat se över alternativen som finns för att sänka de årliga kostnaderna för uppvärmning och energi.

Med just bergvärme i Stockholm så handlar det dessutom om en rejäl sådan. Rätt installation, rätt dimension på borrhålet och med rätt förutsättningar i övrigt så kan man se att dessa kostnader kan sänkas med närmare 80 %. Detta gör naturligtvis en enorm skillnad för plånboken och då bergvärme i Stockholm även ger grön energi så finns ett givet värde även i den frågan.

Vi har bara en jord och vi måste alla vara med och bidra till en bättre miljö och värld – genom att ta den investering som bergvärme i Stockholm kräver så drar man sitt strå till stacken. Man tar ett aktivt beslut i att både förbättra den egna ekonomin och samtidigt reducera de egna negativa avtrycken på miljön.

Räkna på kostnaderna innan

Vi nämnde ovan investeringen. Finns det någonting som är negativt med just bergvärme så är det att det är en lösning som kräver ett stort kapital. Det kostar helt enkelt mycket pengar att borra, köpa in en bergvärmepump och installera denna. Kostnaden kan komma att börja på ungefär 100.000 kronor och för vissa kan den nästan närma sig det dubbla.

Om så är fallet så bör man kanske istället överväga någon annan typ av värmepump och energibrunn. Det måste löna sig och bergvärme i Stockholm ska alltid komma som en frukt av en noga uträknad kalkyl innan man tar steget. En kalkyl som man också kan få hjälp med att skapa av experter på bergvärme. För de allra flesta så handlar det om några år – ett tiotal – innan den initiala investeringen betalat av sig och man kan börja skörda frukterna. Bergvärme är riktigt bra, men det är inte för alla. Kontakta ett företag inom bergvärme i Stockholm för en undersökning kring hur dina förutsättningar är.

Vill du ta reda på mer om bergvärme, klicka på denna sida: bergvarmestockholm.com

Målare i Göteborg förverkligar din dröm

Anlita en målare i Göteborg för både små och stora projekt. Oavsett om du är färgälskare eller någon som föredrar helvitt kan du få hjälp av kunniga målare.

En skvätt färg kan verkligen göra skillnad. Det vet både konstnärer och makeupartister. Det går att både framhäva och dölja med hjälp av färg. Skapa kontraster, djup och rymd. Genom att tänka över färgvalen i ditt hem kan du skapa harmoni, eller ett inspirerande kaos. Oavsett om du föredrar ett lugnt och harmoniskt hem, eller ett hem fullt med färg och blickfång kan du skapa ditt drömhem med hjälp av färg.

Dina väggar behöver inte vara vita. Det finns ingen lag på det. Du kan göra vad du vill! Kanske vill du ha ett svart tak för att skapa spänning, eller prickiga lister för att locka till skratt? Det är ditt hem och endast fantasin sätter gränser. För att förverkliga dina drömmar kan du ta hjälp av en målerifirma i Göteborg, oavsett projektets storlek.

Kunniga målare hjälper dig

Om du har vackra trägolv eller en annorlunda planlösning kan du med hjälp av färgval låta just de detaljerna skina. Den skandinaviska inredningen är förvisso känd världen över, men det behöver inte du inrätta dig efter. Du kan göra om ditt hem till Villa Villekulla om du vill, eller hämta inspiration från Las Vegas more is more-tänk.

Givetvis kan du anlita en målerifirma i Göteborg även för lite mer stillsamma och traditionella projekt. Kunniga målare hjälper dig att både måla och tapetsera, oavsett vilken stil du har och vilka kulörer du väljer.

Hur aluminiumprofiler kom att ge goda ostar

Aluminiumprofiler kan användas för att bygga enkla, eller komplicerade, konstruktioner. Gårdsmejeriet fick byggt en pickningsmaskin för blåmögelostarna.

Annika hade gjort verklighet av en dröm. En dröm som nog skulle te sig lite udda för många. Hon hade startat upp ett gårdsmejeri med hantverksmässig tillverkning av ost och andra mejeriprodukter. Mjölken köpte hon in från en närliggande mjölkgård.

Det var enormt mycket arbete och slit, trots att hon inte behövde ta hand om kor och mjölkning. Visst fanns det en del utrustning att köpa som kunde förenkla arbetet. Allt sådant var dock dyrt och det var en balansgång att bedöma hur mycket man kunde förenkla innan ostarna inte längre kunde kallas för mathantverk.

Aluminiumprofiler som stomme

En sak kändes dock alltmer nödvändig. Hon var tvungen att “picka” blåmögelostarna, alltså att göra cirka 30 stycken genomgående hål så att luftens syre kunde komma in och göra så att möglet växte till sig under mognaden. Hittills hade hon gjort detta ett hål i taget, med en lång syl. Men nu började handlederna att ta stryk.

Hennes man ville så klart gärna hjälpa henne, fast inte med själva handpickandet. Nej, nu var han iväg för att köpa aluminiumprofil. Han hade nämligen planer på att bygga ihop en handdriven pickningsmaskin. En platta med 30 stycken sylar skulle sitta på en stång som kunde sänkas med en spak. Aluminiumprofilerna skulle utgöra stommen i konstruktionen. I deras spår skulle tvärstaget som stången fästs i löpa. Enkelt och genialt. Annika såg verkligen fram emot att maskinen skulle bli klar.

Bygga pool – så lyckas du

Drömmer du om att bygga pool? Du är långt ifrån ensam. I spåren av pandemin har begreppet hemester blivit en självklarhet och att bygga pool har blivit en dröm för många villaägare. Under de senaste åren har branschen blivit så het att det till och från varit svårt att få alla beställningar levererade och på plats. Poolen har gått från en våt dröm till en härlig verklighet.

Är det dags för dig att ta steget och börja bygga en pool? Varför inte, men det finns några saker att tänka på innan du sätter igång. Vi tittar närmare på några av dessa:

  • Har du tid? Tänk på att du bygger en pool för framtiden. Det handlar om skötsel och det handlar om att bli lite av en kemist sett till att vattnet hela tiden måste vara friskt, rent och cirkulerande. För många blir detta lite av en chock.
  • Planera allt! Var vill du att poolen ska stå, vem ska ordna med markarbetet, hur stor ska poolen vara och vilken form ska den ha? Tänk även på materialet. Idag ser man att exempelvis glasfiber seglat upp som en favorit, men det finns även betong och varianter av stål att välja. Gå igenom detta innan och ta gärna hjälp med planeringen. Tänk på att placera poolen i ett läge där den ges maximalt med solsken. Att bada i skugga är sällan roligt.
  • Ta hjälp med att bygga pool. Dels så handlar det här om att välja en trygg leverantör och dels så handlar det även om att läsa på. Det finns massor av forum där poolägare delar med sig av alla sina erfarenheter. Hur ska poolen värmas upp – och ska vattnet ligga kvar över vintern? Bocka av de förslag du finner intressanta och gå vidare. Gällande leverantör så är rådet att du söker erfarenhet och ett långsiktigt samarbete. Att bygga pool är en sak – att få hjulen att rulla är en helt annan. Det kommer att dyka upp frågor och små problem längs vägen. Med en erfaren leverantör vid din sida så får du en enklare resa och en mer njutbar framtid.

Rörmokare Stockholm – ta professionell hjälp

Som villaägare så tjänar man på att hela tiden lägga sig i framkant. Genom att underhålla villans alla saker – taket, värmepumpen, husgrunden etc – så får man dels en längre livslängd, men dels även en bättre möjlighet att planera för framtida ingrepp och kostnader. Allt har en begränsad livslängd och genom kontroller och underhåll så kan man också se hur länge någonting håller – och börja bygga upp en buffert för att ta den framtida kostnaden. Akuta problem kostar mer pengar.

En detalj som är svår att kontrollera gäller det som löper på insidan av huskroppen. De rör och ledningar för vatten och avlopp som dagligen används – och väldigt mycket – slits även de ut. Här finns stora problem. Går ett rör sönder så innebär detta nästan alltid en vattenskada och en sådan kostar – som de flesta vet – ganska mycket att korrigera; både sett till pengar och sett till ansträngningar och uppoffringar.

För att hålla bättre kontroll över rör och ledningar så krävs det professionella metoder och där man med fördel kan anlita en rörmokare i Stockholm för uppgiften.

Anlita en rörmokare i Stockholm för en rörinspektion

Det finns olika indikationer som kan tyda på att rör och ledningar inte håller den standard man kan kräva – det kanske luktar, det bubblar i rören och det sker regelbundna stopp i samband med att man duschar och spolar – men det finns definitivt ändå ett värde i att låta en professionell rörmokare i Stockholm genomföra en kontroll även om dessa detaljer inte finns som varningssignaler. I synnerhet om det handlar om ett äldre hus där man är osäker på hur gamla stammarna är – och när de senast blev kontrollerade.

En rörmokare i Stockholm har idag helt andra verktyg för att undersöka stammarna på en villa. Detta sker genom att man för in slangar i huskroppen och där dessa har en kamera fäst i ena änden. Via kameran kan man sedan se hur rören ser ut och göra anteckningar om det krävs åtgärder – och i vilken skala dessa åtgärder måste ske inom. En rörinspektion går fort, den kostar inte mycket pengar och den ger dig som villaägare en bra plattform att utgå från gällande ditt framtida underhålla. Den sparar dig, kort sagt, en massa pengar.

Åtgärder om stammarna inte håller måttet

Om rör- och ledningar skulle visa sig vara i ett dåligt skick så finns det primärt två olika åtgärder att använda sig av. Den ena innebär att en rörmokare i Stockholm och det företag han arbetar åt genomför ett klassiskt stambyte. Där slår man ut väggen till badrummet och byter helt sonika ut alla stammar. Något som kostar pengar och som innebär att du även tvingas renovera badrummet.

Bättre upp är då att genomföra en relining om den möjligheten finns. En relining – och här förenklar vi – innebär att man sprutar in epoxiplast i de befintliga rören och då denna stelnar så får man nya rör som ligger inuti de gamla. Detta är ett kostnadseffektivt sätt att renovera stammarna snarare än att byta dem. Metoden är relativt ny, men det mesta tyder på att den är väldigt hållbar. Finns den möjligheten så rekommenderas den också.

Tänk på detta inför badrumsrenoveringen

Funderar du på en badrumsrenovering i Stockholm? Du är långt ifrån ensam. Badrummet är tillsammans med köket de rum som står överst på önskelistan då privatpersoner planerar för renoveringar. Båda dessa rum har under senare år kommit att ändra karaktär och ser man till badrummet så är det numera en plats för återhämtning på ett helt annat sätt än tidigare.

Dessutom så ger ett nytt badrum hela bostaden ett lyft. Har man genomfört en badrumsrenovering i Stockholm så har man ett snyggt rum som gärna spiller över till övriga delar av hemmet. Här ska man även nämna det faktum att en både en köks- och en badrumsrenovering innebär en ganska tydlig värdeökning för bostaden och det kan vara skillnaden mellan en blygsam och en rejäl vinst i samband med en försäljning.

Det finns emellertid vissa saker att tänka på vad gäller en badrumsrenovering i Stockholm. Vi tänkte rada upp några av dessa detaljer här nedan i form av punkter som blir lite enklare att följa. Enligt följande:

  • Renovera själv eller ta professionell hjälp? Den mesta handlar naturligtvis om hur pass stora förkunskaper man har. Rent allmänt dock så är en badrumsrenovering i Stockholm något som kräver professionell hjälp i någon mån. El ska dras in, installationer ska genomföras och exempelvis vatten och avlopp kan vara nödvändiga att dra in. Försäkringsbolag ställer krav på ett fackmannamässigt utförande och det är en viktigt detalj i sammanhanget. Om någonting går fel och du själv gjort jobbet så kan det bli ytterst kostsamt sett till detta.
  • Totalentreprenad har fördelar. För en vanlig lekman så är totalentreprenad något som rekommenderas. Genom detta väljer du ett och samma företag för varje del av din badrumsrenovering. Rivning av det gamla, dragning av el, vatten och avlopp, installationer, montering av hyllor, kakling – kort sagt: allt. Fördelen är att jobbet blir effektivare och att du också kommer att få värdefull rådgivning i både praktiska och estetiska frågor. Inte sällan kan de råden komma att spara dig pengar i slutändan sett till exempelvis materialval.
  • Välj rätt företag. Tänk på att ta in offerter från så många företag som möjligt och se till att undersöka dessa noggrant. Finns det certifikat? Är man anslutna till någon branschorganisation? Vilka garantier ger man? Referenser är en annan viktig faktor att tänka på. Ett företag bör ha nöjda kunder att visa upp för dig att kontakta.
  • Tänk på framtiden. En badrumsrenovering bör ske med framtiden i åtanke. Rådet är att man håller det mer klassiskt och tidlöst om man planerar att exempelvis sälja bostaden i framtiden. En annan detalj inom detta gäller miljö och klimat. Idag finns det snålspolande duschar och toaletter som både är funktionella och pengasparande på samma gång.

Betonghåltagning Stockholm – värde i att ta hjälp

Planerar du för att sätta in nya, större fönster i ditt hus i Stockholm? Vill du få en balkong till villan eller kanske förankra den uteplats du byggt i väggen? Har du långtgående planer på att skapa ett nytt badrum eller funderar du på att riva ut en vägg och öppna upp bostaden? Oavsett vilket så kommer det att krävas en betonghåltagning i Stockholm och det är ett projekt som är betydligt mer krävande än många tänker sig. 

Snålhet kan kosta mycket pengar och vad gäller en betonghåltagning så finns tyvärr många exempel på detta. Privatpersoner räknar på ett jobb och inser att det finns pengar att spara vid håltagningen. Istället för att anlita ett professionellt företag så hyr man de maskiner som krävs för en betonghåltagning och sätter igång. Det kan gå – men allt som oftast så slutat det i ett rent fiasko. Man gör fel som visar sig bli svåra att korrigera och hela projektet blir därmed försenat. Det gör att kostnaderna stiger ganska rejält. Man har kanske anlitat ett företag som står redo att börja jobba, men som – på grund av felen vid betonghåltagning – inte kan komma igång. 

Det blir i slutändan höga kostnader och de pengar man tänkt sig att spara försvinner ganska snabbt. Inte sällan så ser man även att privatpersoner kör sönder de maskiner man hyrt och att man därigenom också tvingas till att betala även för detta. Maskinerna kräver kunskap och exempelvis överhettning är inte en ovanlig orsak till att de går sönder. Allt detta bör man ha i åtanke då det kommer till betonghåltagning: den professionella hjälpen gör skillnad! 

Hitta rätt företag för din betonghåltagning i Stockholm 

Därmed dock inte sagt att alla företag inom betonghåltagning i Stockholm är att lita på. Tyvärr ser man en ytterst varierande kvalitet och detta innebär att man också som privatperson – eller som exempelvis BRF eller fastighetsägare – måste vara noggrann med valet av partner. En sak att kontrollera gäller maskiner. Vilken typ av maskinpark har man? Moderna maskiner ger bättre effekt och du bör således säkerställa detta. Utbildning och certifiering är även det givna faktorer att bocka av. En annan detalj gäller garantier. Vad händer om någonting visar sig bli fel? Tar företaget ansvar för detta? Se till att detta tydligt framgår i avtalet som skrivs. 

Referenser är att bra sätt att skapa en bild av företaget. Var har man tidigare arbetat, finns det några projekt som liknar ditt att visa upp och kan du i så fall få nummer till dessa kunder? Att ringa tidigare kunder är viktigt då man genom detta också kan se vad man har att vänta sig. Finns det inga referenser så bör man dra öronen åt sig. Hur kan det komma sig? Vi skulle definitivt avråda dig från att gå vidare med ett sådant företag inom betonghåltagning i Stockholm. Man bör även se till förmågan att samarbeta: håltagning utgör startskottet för andra företag och detta innebär att det måste finnas en kommunikation mellan dessa.