Om sajten

Den här sidan är skapad för att ge dig som läsare en knuff i rätt riktning. Att bygga nytt, renovera eller i övrigt använda verktygslådan är för många något som förknippas med olust – och i vissa fall ren ångest. Det vill vi ändra på.

Den knuff vi ska ge är i form av en ökad kunskap: vi ska ge råd, komma med tips, skapa enkla – men konkreta – guider om olika projekt och erbjuda fakta om bygg- och renoveringsfrågor. Vi tar fram slipmaskinen och kapar bort alla trösklar. Målet är att skapa lust hos dig – och föda ett mot som gör att du vågar bygga.

Vi ska dock även peka på vikten av professionell hjälp. Den kan vara ovärderlig i vissa situationer och beroende på vad som ska byggas så kan den också vara den enda utvägen.

Många har en inneboende stolthet som säger att man ska klara av saker utan hjälp. Det kan visa sig bli både dyrt och kostsamt på andra sätt. Många familjer går sönder i samband med att renoveringar – modell större – inleds. Dels så skapas irritation mellan de vuxna om hur man ska gå tillväga. Dels så kan även ekonomin bli lidande: det kostar att göra fel, börja om, köpa in nytt material och så vidare. Dels så är det heller inte så trevligt att leva i ett byggkaos. Det är långt ifrån en slump att många separerar eller skiljer sig i samband med att ett större projekt inleds.

Där kan man bara kolla på exempelvis programmet Husdrömmar på SVT för att förstå hur tufft det kan vara. Många deltagare där väljer att gå skilda vägar: den initiala entusiasmen byts ut mot frustration och irritation – något som man sedan inte kan reparera. Därför kan professionell hjälp vara det bästa beslut man fattar i samband med att man ska bygga om- eller bygga nytt.

Vi ska lära dig att skilja på äpplen och päron. Du ska veta när det är läge att köra på egen hand och när du ska bromsa och istället ta ett steg tillbaka och anlita hantverkare. Vi ska även visa dig något annat viktigt: hur du hittar rätt hantverkare och hur du undviker att hamna i situationer där du blir lurad. Välkommen till en sida som handlar om allt inom bygg och renovering!