Billig markentreprenad i Stockholm

Om man ser till olika typer av tjänster och produkter så verkar många vara av den uppfattningen att priserna för dessa är högre i Stockholm än vad de är i mindre städer. Ett påstående som i många fall är direkt felaktigt och dessutom brukar visa sig vara precis tvärtom. Med detta menar vi att man som boende i Stockholm ofta kan använda sig av den rådande konkurrensen som finns inom ett område och därigenom få fram ett billigare slutpris än vad som är möjligt i en mindre stad.

Ska man i Stockholm exempelvis bygga ett hus där man innan måste gräva, schakta och jämna till marken så kan man där få ett bättre pris för denna markentreprenad än vad som är möjligt i exempelvis Härnösand där ofta ett företag har lite av monopol och som därmed också bestämmer priserna.

Markentreprenad kan med lätthet bytas ut mot valfri tjänst i Stockholm – snickare, plåtslagare, målare eller takläggare – och genom att som kund vara lite envis, göra undersökningar och ta in flera offerter så står man ofta där i slutändan med en väldigt förmånlig faktura i sin hand. Något som kan vara avgörande vid ett sådant stort projekt som just markentreprenad i samband med ett husbygge.

Den undersökningen vi nämnde ovan är dock något som är väldigt viktigt även då det kommer till andra saker i ett arbete utöver prislappen. Viktigast är nämligen kvaliteten på arbetet och här har man en nackdel av att bo i Stockholm jämfört med hur det ser ut i andra, mindre städer. Det som visat sig – i och med den stora konkurrensen inom olika områden är nämligen följande; Stockholm har problem med fuskjobb.

Undvik att bli lurad i Stockholm

I och med att man i dagsläget kan använda sig av sitt rot-avdrag vid exempelvis markentreprenad eller andra projekt som rör byggnationer, tillbyggnader eller reparationer så har också behovet ökat kraftigt. Något som i sin tur gjort att väldigt många företag startat och där de egentligen inte får utföra de uppgifter som de åtagit sig. Kortfattat; man vet att det finns ett stort behov av olika tjänster inom hantverk och byggnadstjänster, man startar ett företag och man försöker göra sig en så stor vinst som möjligt under en så kort tid som möjligt.

Det här gäller oavsett område i Stockholm – markentreprenad, snickare, målare, rörmokare… – och här har man, minst sagt, ett problem som kund. Det enda som egentligen gäller här är är att undersöka de företag som finns och som man funderar på att anlita. Detta gör man bäst genom att be om nummer till tidigare kunder, genom att kräva yrkesbevis och att få se olika certifikat och genom att kolla exempelvis årsredovisningar och bokslut på internet.

Kort sagt; ska man anlita ett företag för markentreprenad i Stockholm så får man inte låta sig bli bländad av den låga prislappen vi nämnde ovan – kvaliteten på arbetet måste alltid sättas i första rummet! Inga referenser från tidigare kunder kan vara en indikation på företagets kvalitet och där bör man överväga en annan firma istället.