Bergvärme Stockholm – snabba tips

Dags att byta till bergvärme i Stockholm? Att vi lever i en tid där priserna för el ständigt når nya toppnoteringar har gjort att många villaägare, företag och BRF börjat se över alternativen som finns för att sänka de årliga kostnaderna för uppvärmning och energi.

Med just bergvärme i Stockholm så handlar det dessutom om en rejäl sådan. Rätt installation, rätt dimension på borrhålet och med rätt förutsättningar i övrigt så kan man se att dessa kostnader kan sänkas med närmare 80 %. Detta gör naturligtvis en enorm skillnad för plånboken och då bergvärme i Stockholm även ger grön energi så finns ett givet värde även i den frågan.

Vi har bara en jord och vi måste alla vara med och bidra till en bättre miljö och värld – genom att ta den investering som bergvärme i Stockholm kräver så drar man sitt strå till stacken. Man tar ett aktivt beslut i att både förbättra den egna ekonomin och samtidigt reducera de egna negativa avtrycken på miljön.

Räkna på kostnaderna innan

Vi nämnde ovan investeringen. Finns det någonting som är negativt med just bergvärme så är det att det är en lösning som kräver ett stort kapital. Det kostar helt enkelt mycket pengar att borra, köpa in en bergvärmepump och installera denna. Kostnaden kan komma att börja på ungefär 100.000 kronor och för vissa kan den nästan närma sig det dubbla.

Om så är fallet så bör man kanske istället överväga någon annan typ av värmepump och energibrunn. Det måste löna sig och bergvärme i Stockholm ska alltid komma som en frukt av en noga uträknad kalkyl innan man tar steget. En kalkyl som man också kan få hjälp med att skapa av experter på bergvärme. För de allra flesta så handlar det om några år – ett tiotal – innan den initiala investeringen betalat av sig och man kan börja skörda frukterna. Bergvärme är riktigt bra, men det är inte för alla. Kontakta ett företag inom bergvärme i Stockholm för en undersökning kring hur dina förutsättningar är.

Vill du ta reda på mer om bergvärme, klicka på denna sida: bergvarmestockholm.com