Kan golvslipning verkligen vara dammfri?

Det låter ju som rena drömmen, inte sant? Att kunna slipa golven hemma utan att det ens dammar någonting alls. Slipdamm tränger gärna in överallt och kan man slippa det vore det ju guld värt.

Ja det är ju frågan verkligen. Kan man verkligen utföra en golvslipning utan att det dammar något alls? Att slipa någonting innebär ju vanligtvis att det dammar. Vissa saker dammar väldigt mycket och andra lite mindre.

När golv ska slipas så är det ju ofta ganska så stora ytor som behöver fixas. Ibland kan det handla om ett rum och ibland flera. Med hjälp av dammfri golvslipning slipper man att få hela hemmet fullt med damm efter slutfört arbete.

Men hur fungerar det då egentligen med dammfri golvslipning? Jo, genom modern utrustning kan man suga upp allt damm medans man slipar.

Modern dammsugare som suger upp allt slipdamm

Om man planerar att lacka golvet efter att golvslipningen är klar så finns det risk att allt överflödigt damm lägger sig i lacken. Det blir inte vare sig särskilt snyggt eller trevligt. Men med hjälp av dammfri golvslipning på Östermalm kan man undvika den saken.

Alltså behöver man koppla en dammsugare till golvslipen, som suger upp allt damm medans man slipar. Det fungerar inte med vilken dammsugare som helst. Inte om man vill få ett perfekt resultat. Damm har en tendens att lägga sig överallt och tränga in på platser där man inte vill. Med hjälp av dammfri golvslipning slipper man detta.