Golvet som nästan är perfekt

Har du hittat ett golv till bra pris men är inte nöjd med färgen på lacken? Ingen fara. Du kan enkelt slipa golvet och sedan lacka det med precis vilken färg du vill. Här kommer några tips.

Du kan inte tro din lycka när du lyckas hitta ett parkettgolv som har exakt det mönster du önskar dig och till en bråkdel av det pris du annars skulle få betala. Men tyvärr är golvet lackat i helt fel färg. Du vill ju ha något ljust och blont. Inte den mustiga mahogny-liknande lacken som golvet har. Så frustrerande att det aldrig ska gå din väg.

Du velar och argumenterar med dig själv hit och dit. Självklart åker telefonen upp och du ringer din duktiga granne. Den som alltid har tips på allt inom renovering. Två minuter senare lastar du upp golvet på din vagn och går glatt mot kassan. Mycket nöjd med ditt inköp och med en plan för hur du ska få det golv du önskar dig.

Lägga och slipa

Det är inte precis vanligt att man utför en golvslipning i Täby på helt nya golv. Men det finns inte heller några som helst regler emot det. Det där mycket billiga golvet är helt perfekt för dig, förutom färgen på lacken. Inga problem alls. Det är bara att lägga golvet. Anlita en firma som slipar det. Och sedan lacka det i precis den färg du önskar dig. Enkelt och mycket billigare än ett golv brukar vara.