Bygga lekstuga till barnbarnen

Du vill överraska barnbarnen med något roligt att leka med nästa gång de kommer på besök. Du ska bygga en lekstuga, helt på egen hand. Men arbetet är svårare än du trott. Du får ringa en snickare.

Det kan vara lätt att tro mer om sig själv vissa gånger. Att vi människor har en övertro på oss själva kan ibland vara en väldigt bra egenskap men dock inte alltid. Ska du snickra hemma för första gången? Du har sett på tv och läst massor om att snickra och tänker att det där kan du. Det ser ju faktiskt inte ens särskilt svårt ut. Du vill bygga ihop en bod att ha ute på tomten för barnbarnen att leka i när de är här på besök. Som en liten lekstuga kan man säga, men som du även kan förvara trädgårdstillbehör i. Du bestämmer dig, du ska bygga den helt själv.

Ge upp – ring snickaren

Men arbetet med boden går inte riktigt som planerat. Du får ihop en del men ser sedan att allting lutar och är snett. Hur himla svårt kan det vara? Du får helt enkelt ge upp efter flertalet försök att få ihop den. Du får ringa en snickare i Borlänge. Hen får komma hem och hjälpa dig med boden. Du skäms lite när snickaren kommer. Hen skrattar lite och säger att du inte är den första hemmasnickaren med övertro på sin egen förmåga. Det här fixar snickaren lätt, du behöver inte vara orolig. Barnbarnen ska allt få sin lekstuga klar på ett kick.