Ventilation villa – vanliga frågor

Hur ska man egentligen tänka då det kommer till ventilation i Stockholm? Ventilation är en viktig fråga, men det är också något som många tar för givet. Man räknar kallt med att luften inomhus håller en hög klass och att den inte påverkar den egna hälsan negativt.

Tyvärr så är detta ofta långt ifrån sanningen. Oavsett om man talar om arbetsplatser, skolor eller vanliga bostäder så finns det ofta mycket att göra. I den här texten ska vi ge lite mer information om ventilation i Stockholm och ge goda råd kring hur – och varför – det är viktigt att tänka på denna fråga. Vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor, som ser ut som följer:

Varför är rätt ventilation viktig?

Med rätt ventilation minskar man risken för att må dåligt – samtidigt som man också ser positiva effekter i övrigt. Svårt att koncentrera dig, har du huvudvärk eller yrsel eller känner du att du hela tiden blir irriterad? Allt detta kan ofta härledas till att ventilationen inte håller måttet. I övrigt kan även en bättre och mer genomtänkt ventilation leda till lägre kostnader och hålla exempelvis fukt och mögel på ett säkert avstånd.

Hur ska jag välja rätt ventilation i Stockholm?

Ventilation i en villa ska, exempelvis, alltid anpassas efter både behov och utifrån förutsättningar vad gäller exempelvis utformning och planlösning. Rådet är att du anlitar ett företag inom ventilation i Stockholm som kan hjälpa dig med att skräddarsy en lösning för just dig. Det handlar om en kostnad, men det är också en rejäl investering som börjar löna sig redan från dag ett.

Räcker det inte med självdrag?

Hus med självdrag är beroende av vädret för att få en frisk och fräsch – och cirkulerande – luft inomhus. Det är sällan vädret i fråga bjuder på ultimata förutsättningar för detta. Väljer man att installera ett FTX-system så får man hela tiden en luft som är behaglig att andas in – och en inomhusmiljö som är optimal att vistas i. Utöver detta så tar man även tillvara på den energi som finns i den varma inomhusluften och genom detta så slipper man elda för kråkorna.